Roger Berg

Roger Berg Big Band

Trummisens eget projekt

ROGER BERG BIG BAND är ett sjutton man starkt storband med en kvinnlig vokaltrio: 4 trumpeter, 4 tromboner, 5 saxar, piano, bas, gitarr och trummor. Precis som flera av de legendariska storbanden, leds Roger Berg Big Band av en eldsjäl som har en klar vision om orkesterns repertoar, inriktning och känsla.

 

Roger började spela trummor vid tre års ålder och inspirerades tidigt av de bästa och största: Gene Krupa (Goodman), Jo Jones (Basie), Louie Bellson (Ellington) och naturligtvis Buddy Rich. Som helt ung, lärde Roger känna Buddy Rich personligen och fick därigenom goda råd och idéer av Mästaren. Dessa råd följer med vid varje konsert Roger spelar. I över tjugo år har Roger charmat publiken i det anrika Tivoli i Köpenhamn där han har spelat med Tivolis Harmoniorkester, sedermera Tivolis Big Band. Detta var sannolikt en av de mest exponerade orkestrarna i Europa med sina offentliga konserter sex kvällar i veckan under hela sommarhalvåret. Samtidigt har Roger spelat med många andra konstellationer i både Sverige och Danmark.

 

År 2007 startade Roger sitt eget projekt och därmed var Roger Berg Big Band fött. I sin strävan att bygga ett klassiskt, solitt band som skulle ligga så nära den amerikanska swingtraditionen som möjligt, lyckades han skapa en fantastisk orkester som idag är känd från en rad lysande konserter. Idag arbetar bandet med att ta den klassiska swingmusiken till dagens scener.

 

Roger Berg, trummis och bandledare